Mainos

Sailas: Palkkojen ostovoima laskee

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen mielestä taloustilanne on niin hankala, että hallituksen ohjelmalta on taloudellinen pohja pudonnut pois. Myös Suomen kilpailukyky on rapautunut, joten Sailaksen mielestä palkankorotuksissa pitää valita nollalinja.

Hallitus aikoo tehdä uusia talouspäätöksiä keväällä, mutta Sailaksen mielestä toimeksi pitäisi panna heti kun tilannearvio on tehty. Sailas hoputti hallitusta Huomenta Suomen Torstaikabinetissa.

– En näe hyviä syitä siihen, että aletaan odotella kevätpäivän tasausta niin kuin itse olen luonnehtinut, vaan pikemminkin pitäisi pyrkiä tekemään toimenpiteitä mahdollisimman nopeasti, linjasi Sailas.

Sailas kehottaa luopumaan myös hallitusohjelman linjauksesta, jonka mukaan veronkorotuksia ja menoleikkauksia tehdään yhtä paljon.

– Oma kantani kyllä on se, että näillä näkymin kannattaisi jonkun verran tinkiä siihen suuntaan, että veroja ei lähdettäisi kovin rivakasti korottamaan yli sen mitä ensi vuoden budjetti jo pitää sisällään.

Erityisen huolissaan valtiosihteeri on Suomen hiipuneesta kilpailukyvystä. Lääke siihen löytyy vain palkansaajan kukkarosta.

– Nimellispalkkojen korotusten pitää pysyä hyvin lähellä nollan tuntumaa. Siihen ei ole vaihtoehtoa. Ja se johtaa todennäköisesti siihen, että reaalipalkat alenevat, koska on vaikea uskoa että inflaatio putoaisi hyvin lähelle nollaa.

Sailas ei usko, että uusinkaan tukipaketti auttaa Kreikkaa vakauttamaan talouttaan. Jossain vaiheessa edessä on velkasaneeraus.

– Tästä ei selvitä ellei Kreikan velkoja, siis Suomenkin myöntämiä velkoja, jossain vaiheessa jouduta antamaan anteeksi.

67-vuotias Sailas jää eläkkeelle alkuvuodesta, mutta käytännössä työt loppuvat jo joulun alla.

(MTV3)

Katso valtiosihteeri Raimo Sailaan haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 29.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.