Mainos

Sailas: Päätösvaltaa siirrettävä kunnilta valtiolle

Valtiosihteeri ihmettelee kuntapoliitikkojen saamattomuutta tehdä vaikeita päätöksiä.

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas arvioi, että kunnille siirrettyä päätösvaltaa täytyy siirtää takaisin valtiolle. Sailas sanoo Etelä-Saimaa-lehden haastattelussa, että kunnilta puuttuu rohkeutta käyttää valtaansa.

- Mielestäni meillä tarvittaisiin paluuta keskitetympään järjestelmään. Kymmenet arvostetut kunnallismiehet ja naiset ovat sanoneet minulle, että heidän mielestään valtion pitäisi ottaa kuntien asioita vaikutusvaltaansa. Heidän viestinsä on, että he tietävät, mitä pitäisi tehdä, mutta he eivät yksin pysty tekemään, Sailas sanoo.

Sailas ihmettelee kuntapolitiikkojen saamattomuutta tehdä vaikeita päätöksiä palvelurakenteista. Valtiosihteeri sanoo olevansa asiasta todella huolissaan, koska kunnat eivät hänen mielestään selviä tulevaisuudessa niille annetuista tehtävistä, ellei tuottavuus nouse.

Valtiosihteeri uskoo, että valtion ohjauksen vahvistaminen nousee esiin kunta- ja palvelurakenneuudistuksen edetessä. Hän odottaa muutenkin uudistukselta tuloksia.

- Niin ei voi käydä, että mitään uutta ei synny. Se olisi mahalasku. Sen uudistuksen valmistelu on jo saanut aikaan, että sata kuntaa neuvottelee kuntaliitoksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.