Mainos

Sailas: Korkovähennysleikkauksia vastustetaan kestämättömin perustein

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas katsoo, että asuntolainojen korkovähennysten leikkauksien vastustamiselle ei löydy kunnollisia perusteita.

Sailas varoittaa Turun Sanomissa talouden ylikuumenemisesta ja sanoo olevansa erityisen huolissaan keskustelusta, jota asuntolainojen korkovähennyksistä on viime aikoina käyty.

Sailaksen mukaan ylimitoitetut korkovähennykset olivat osasyy 1980-luvun kulutusjuhlaan, sitä seuranneeseen velkakierteeseen ja pankkikriisin syntymiseen.

Pankit: Korkovähennysleikkaus ei hillitsisi lainan ottoa

Pankit puolestaan pelkäävät asuntosijoittajien korkovähennyksen poistamisen vähentävän vuokra-asuntojen tarjontaa. Osuuspankkien ja Meritan asiantuntijoiden mukaan leikkaus ei saavuttaisi tarkoitustaan, asuntolainojen ottamisen hillitsemistä. Pankit laskevat, että uusista asuntolainoista vain alle kymmenen prosenttia menee asunnon ostamiseen sijoitustarkoituksessa.

SDP:n eduskuntaryhmä esitti kesäkokouksessaan korkovähennyksen poistoa niiltä asuntolainan hankkijoilta, jotka eivät itse asu hankkimassaan asunnossa.

SDP:n esitys on versio toisen valtiovarainministerin Suvi-Anne Siimeksen ajatuksesta asuntolainojen verovähennyksen leikkaamisesta. Hallitus käsittelee asuntopakettia todennäköisesti talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa ensi tiistaina.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.