Mainos

Sailas: Eläkeikää nostettava

Valtiovarainministeriön valtiosihteerin Raimo Sailaksen mielestä suomalaisten keskimääräistä eläkkeellelähtöikää olisi nostettava nykyisestä 59 vuodesta kolmella vuodella.

Hän sanoo Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa, että tämä on tulevan hallituksen kiireisimpiä tehtäviä.

Sailaksen mielestä ihmisen työssäoloaikaa on kaiken kaikkiaan pidennettävä, sillä ensi vuosituhannella työikäisten määrä alkaa vähentyä.
-Esiin nousevat myös sellaiset kysymykset kuin oppivelvollisuusiän alentaminen ja koulutuksen tehostaminen. Koulutuksen tehostamisella en tarkoita ajan lyhentämistä, vaan vähemmän välivuosia, tyhjäkäyntiä, päällekkäisyyksiä ja peräkkäisyyksiä, hän tarkentaa.

Vaikka taloudelliset näkymät ovatkin hyviä, Sailas näkee useita perusteluja sille, miksi tulevan hallituksen on jatkettava edeltäjiensä viitoittamaa tietä. Ilman uudistuksia julkiset menot vain kasvavat.
-Väestön nopea ikääntyminen alkaa olla käden ulottuvilla. Ei se tietenkään ala vuonna 1999, mutta silloin jo nähdään, että se alkaa kiihtyä nopeaan tahtiin. Tahtiin, joka on yksi maailman nopeimpia, hän perustelee haastattelussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.