Mainos

Sailas ehdottaa vahvempia toimia kilpailukyvyn säilyttämiseen

Puolen vuoden takaisesta hetkestä käynnistyi ärhäkkä poliittinen keskustelu. Kohu on laantunut, mutta valtiosihteeri Raimo Sailas ei.

Raimo Sailas

Ajankohtaisuus ei kevään esityksistä ole hänen mielestään kadonnut - päinvastoin. - Mielestäni se strategia ja toimenpiteet ovat ajankohtaisia. Kuitenkin monet muutokset maailmassa viimeisen puolen vuoden aikana viittaavat siihen, että nuokin toimet saattavat jäädä osin keveiksi. Tarvittaisiin ehkä vielä vahvempia toimia, sanoo valtiosihteeri Raimo Sailas.

Sailaksen mukaan vahvempia toimenpiteitä tarvittaisiin eritoten veropolitiikassa ja sillä alueella, jolla tähdätään yritysten kilpailukyvyn turvaamiseen ja tuotannon säilymiseen Suomessa ja suomalaisten työntekijöiden verotuksen kohtuullistamisen alueella.

Sailas haluaisi kiireesti kohentaa työllisyysastetta. Opiskelijat pitäisi saada nopeammin työelämään, ja työssä pitäisi viihtyä nykyistä pidempään.Kiire on siksi, että yhä pienempi osa suomalaisista maksaa veroillaan esimerkiksi yhä enemmän rahaa vaativan vanhustenhuollon.

Näkymät edellyttävät sellaista verojärjestelmää ja tuloverotusta joka kannustaa ihmisiä työskentelemään ja ponnistelemaan. siis kauttaaltaan alempia rajaveroasteita ja alempaa tuloverotusta. Keskuskauppamarin veropäivillä ajatus sai tukea tuoreeltaan.

- Ensimmäiseksi pitäisi harkita sitä, että onko syytä ylin progressioporras poistaa ja samanaikaisesti sitten edetä kautta linjan ansiotulojen verotuksen keventämisessä ja sitten nuo pitkän aikavälin päätökset joudutaan tekemään niissä olosuhteissa, sanoo professori Kari S. Tikka Helsingin Yliopistosta.

(MTV3-Kauppalehti)

(Talousuutiset 24.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.