Saija Hakolan kassi:

- porkkana - lampaan sisäfile - pakastettua pinaattia - savustettuja simpukoita - mandariini - pkt rusinoita

Aki Wahlmanin ja Saija Hakolan menu:

Pinaattipannuleipä

1 dl joghurttia 50 g pinattimurskaa 1 dl vettä 1 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja 1 dl hiivaleipäjauhoja 1 tl suolaa 1/2 dl oliiviöljyä

Sekoita kaikki aineet ja vaivaa huolella 2 min. Paista parilapannulla molemmilta puolilta noin 2 min.

Lammastartar ja avocadotahna

100 g lampaan sisäfilettä 10 g leikattua sipulia 2 mintun lehteä suolaa mustapippuria kananmuna

Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Mausta ja lisää joukkoon muut aineet. Laita lisäkkeeksi kananmunan keltuainen.

Avokadotahna

1/2 avocadoa 1 dl joghurttia 1/2 sitruunan mehu suolaa, pippuria

Sekoita kaikki aineet tahnaksi.

Vaahtopaistettua lampaan sisäfilettä ja kermamuhennettua porkkanaa

1 lampaan sisäfile 1 valkosipuli 2 oksaa minttua suolaa, mustapippuria

Laita lampaan sisäfileen sisälle varrastikku, jotta pide saadaan tasapaksuksi ja se ei väänny. Paista voissa mintun ja valkosipulin kanssa.

Kermamuhennettu porkkana

porkkana 20 g sipulia 1 dl kermaa 20 g voita

Freesaa voissa porkkana ja sipulikuutiot, lisää kerma ja hauduta 10 min.

Avocado-simpukkasalaatti

1/2 avocado 1 tlk savusimpukkaa 5 lehteä basilikaa 2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki aineet, mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Liekitetyt mandariinilohkot ja rusinakeittoa

mandariini 100 g rusinoita 20 g voita 1 rkl sokeria 2 cl Cointreau-likööriä

Kuori mandariini, hauduta voissa ja liekitä liköörillä. Keitä sokerilla ja vaniljatangolla maustetussa valkoviinissä rusinat pehmeäksi. tarjoa lisäkkeenä jäätelöä.

Lue myös:

    Uusimmat