Mainos

Sai tainnuttimesta - puolalaismies kuoli Kanadassa

Puola on esittänyt paheksuntansa Kanadalle sen jälkeen, kun puolalaista Robert Dziekanskia ammuttiin sähkötainnuttimella ja mies sai surmansa Vancouverin lentokentällä. Poliisin kannalta raskauttavaa on, että eräs matkustaja videoi koko tapahtuman.

Puolalainen Robert Dziekanski oli menossa Kanadaan tapaamaan äitiään, kun hän kielitaidottomana ja ensi kertaa lentokoneessa lentäneenä joutui tilanteeseen, joka johti miehen kuolemaan.

Mies oli sopinut äitinsä kanssa tapaamisen matkatavarahihnan luo, mutta ilmeisesti äiti ei tiennyt paikan olevan väärällä puolella tarkastuspistettä. Matkatavarakuljetin nimittäin sijaitsi siinä osassa Vancouverin lentokenttää, johon vastaan tulijoita ei päästetä. Dziekanski odotti äitiään tuntikausia, kunnes lähti etsimään apua. Kukaan ei kuitenkaan ymmärtänyt Puolaa puhuvaa miestä ja tämä alkoi hiiltymään.

Lopulta Dziekanski raivostui siinä määrin, että otti lentokenttävirkailija tietokoneen ja heitti sen maahan. Hän sai käsiinsä myös pienoispöydän tai tuolin, jota heitteli pitkin lentokentän aulaa.

Tämän jälkeen lentokentän turvallisuusosasto hälytti paikalle poliisit. Poliisin tulon aikana Dziekanski oli rauhoittunut, mutta poliisi päätti silti käyttää järkyttyneen miehen taltuttamiseen sähkölamautinta.

Neljän poliisin ryhmä käytti lamautinta ainakin kahdesti puolalaiseen ja kaatoi tämän maahan. Aluksi Dziekanski huusi tuskissaan, mutta vaipui pian tajuttomaksi. Poliisit pamputtivat vielä maassa makaavaa miestä tämän jo vaiettua.

Dziekanskin äiti oli luonnollisesti syvästi järkyttynyt tapahtuneesta. Myös Puolan suurlähettiläs kertoi videon kauhistuttaneen. Puola aikoo selvittää asian perin pohjin.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.