Mainos

Sähköyhtiöt: Älä raivaa itse myrskytuhoja

Sähköyhtiöt varoittavat raivaamasta itse myrskytuhoja. 

Sähköyhtiö Elenia varoittaa, ettei johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä puita saa ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Pohjois-Karjalassa työturvallisuudsta lisäohjeita

Myrsky puhalsi vielä puolilta päivin niin voimakkaana, että esimerkiksi Pohjois-Karjalan Sähkö lähetti kaikille urakoitsijoilleen ja henkilökunnalleen lisäohjeita työturvallisuudesta.

- Laitettiin koko porukalle tieto, että nyt ei mennä uhkarohkeasti metsään korjaamaan, vaan odotetaan tuulen laantumista, kertoo käyttöpäällikkö Mikko Leinonen.

Viankorjaajat toistaiseksi vain rajaavat vikoja pienemmiksi ja odottavat turvallista säätä.

- Komento oli, että metsään ei mennä jos on selvä vaara puiden kaatumisesta päälle. Sunnuntain vuoksi meillä on korjaustöissä nyt sellaistakin väkeä, joka ei normaalisti ole maastotöissä ja siksi annettiin lisävaroitus, Leinonen perustelee.

Leinosen mukaan yhtiöllä ei ole korjaustöiden aloittamisessa mitään tarkkaa tuulirajaa, vaan päätökset tehdään paikallisten olosuhteiden mukaan.

- Ennusteen mukaan kello 15-16 välillä myräkkä laantuu niin paljon, että maastotöihin päästään. Kyllä tämä korjaaminen taas kestää monta päivää, Leinonen myöntää.

Myös Savon Voima on korostanut työturvallisuutta asentajilleen ja urakoitsijoille.

- Paikka paikoin maastoon ei uskalla nyt mennä, kertoo yhtiön markkinointipäällikkö Ari Holopainen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.