Mainos

Sähköyhtiöillä kiireinen yö - tuhansia koteja yhä pimeänä

Valtaosa myrskyn katkaisemista sähköistä on saatu korjattua yön aikana. Kymenlaaksossa, jonne myrsky iski viimeisenä, on kuitenkin vielä tuhansia talouksia pimeänä. Sähköttömiä koteja on myös Lappeenrannan ja Mikkelin seuduilla. 

Viat ovat olleet pääosin Etelä-Suomessa ja Pirkanmaalla. Esimerkiksi Elenian verkon alueella oli puoli viiden aikaan aamulla enää noin parituhatta ja Fortumin verkon alueella noin tuhat asiakasta sähköttä.

Oskari-myrskyn tuhot painottuivat parin viikon takaista Eino-myrskyä etelämpään ja sähköjä katkesi vähemmän: eniten katkoja on nyt ollut Elenian, Fortumin, Järvi-Suomen Energian sekä Kymenlaakson Sähkön jakeluverkoissa. 

– Runkoverkko saadaan valoisan päivän aikana kuntoon. Iltapäivällä saadaan sitten pienjänniteverkon johdot vkuntoon. Ehkä jokin saattaa mennä ylihuomisellekin, Kymenlaakson Sähkön käyttöpäällikkö Harri Nummenpää kertoo MTV Uutisille.

Kymenlaakson sähköverkon aluetta Oskari moukaroi Einoa pahemmin.

– Kyllä tämä meillä oli pahempi kuin Eino-myrsky. Silloin oli sähköttä 11 000 - 12 000 talooutta ja nyt 16 000. Myös ne puut, jotka nyt kaatuivat, olivat isompia ja myös rikkoivat linjoja enemmän, Nummenpää jatkaa.

Eilen ja yöllä Suomen yli pyyhkineen Oskari-myrskyn jäljiltä pahimmillaan yli 50 000 kotitaloutta oli ilman sähköä

Sähköyhtiöiden lisäksi myös pelastuslaitokset ovat illan ja alkuyön aikana korjanneet kymmeniä myrskyn tekemiä tuhoja kuten teille kaatuneita puita ja irronneita kattopeltejä.  

Ilmatieteen laitoksen mukaan mantereella myrskytuuli puhalsi puuskissa kovimmillaan Helsinki-Vantaalla 26 metriä sekunnissa.   


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.