Mainos

Sähköturvallisuutta Internetissä

Ensimmäisen sähköturvallisuutta käsittelevän lain voimaantulosta on Suomessa tänä vuonna kulunut sata vuotta. Merkkivuotta juhlistamaan Turvatekniikan keskus (TUKES) on julkaissut uuden www-sivuston, jossa esitellään sähköturvallisuuden historiaa ja kehitystä sekä eräitä sähköturvallisuuden perusasioita. Sivusto on suunnattu erityisesti koulujen käyttöön.

"Laki sähkölaitoksista valon synnyttämistä tahi voiman siirtoa varten" tuli voimaan 1.1.1902. Siinä mm. säädettiin, että jos "laitos voi tuottaa hengen tahi omaisuuden vaaraa, älköön perustettako tahi käytettäkö ennen kuin lupa siihen on hankittu". Sähköntuotanto oli alkanut Suomessa 20 vuotta aiemmin eli 1882, jolloin Thomas Alva Edison toimitti Tampereen Finlaysonin puuvillatehtaalle kutomosalin valaisemiseksi sähköaseman.

Sähkö yleistyi nopeasti 1900-luvun alkupuolella koko Suomessa. Turvallisuussäädökset kehittyivät sähköistymisen myötä moneen otteeseen samoin kuin valvontamenettelyt. Nykyinen sähköturvallisuuslaki annettiin 1996. Alan viranomaistehtävät siirtyivät entiseltä Sähkötarkastuskeskukselta TUKESille vuotta aiemmin eli 1995.

Uusi sivusto sisältää katsaukset niin sähköistymiseen Suomessa ja maailmalla kuin sähköturvallisuuden kehitysvaiheisiin. Sivuilla on esitelty tavallisimpia sähköturvallisuus-riskejä, onnettomuustapauksia sekä onnettomuuksien ennaltaehkäisyä sekä kodissa että ulkoympäristössä. Mukana on niin yksityiskohtaista tietoa kuin linkkejä lisätiedon lähteisiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.