Sähköttä yhä tuhansia kotitalouksia

Tuhannet kotitaloudet kärsivät edelleen sähkökatkoista Keski- ja Itä-Suomessa.

Lumen ja lämpötilavaihtelun aiheuttamia sähkökatkoja on Savon Voiman, Elenian ja PKS Verkon alueilla yli 8000.  

Pahin tilanne on ollut Pohjois-Savossa, jossa Savon Voiman verkossa katkoksia oli hetkellisesti jopa yli 10000. Aamuyhdeksältä sähköttömiä kotitalouksia oli alueella vielä vajaat 5000.  

Pohjois-Karjalassa PKS Verkossa ilman sähköä on yli 2000 asiakasta. Elenian verkossa Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Itä-Hämeessä sähköttä on noin 1400 kotitaloutta.  

Savon Voiman mukaan Savoa jo useamman päivän ajan piinannut sähkökatkotilanne helpottanee, kunhan nykyiset viat saadaan korjattua.  
Sähkökatkojen määrän kasvu yön aikana selittyy sillä, että lumen painosta taipuneet puut ovat lumikuorman pudottua nousseet pystyyn ja osa niistä on osunut sähkölinjoihin.  

Lisäksi yhtiön mukaan lähellä erästä linjaa on roikkunut puu, josta lumi ei ole vielä pudonnut. Nyt lumen painon lisääntyessä puu on painunut linjaan. Korjaustyöt ovat täydessä käynnissä ja maastossa on yli sata viankorjaajaa.  

Eniten vikoja on nyt Konneveden, Suonenjoen, Vesannon, Tervon, Maaningan, Pielaveden, Lapinlahden, Siilinjärven ja Kuopion alueilla.


Lue myös:

    Uusimmat