Mainos

Sähköt edelleen poikki tuhansilta - Inkoon ja Tammisaaren saaristo pimeänä huomiseen

Yli 10 000 suomalaista on edelleen ilman sähköä. Fortumin jakelualueella on noin 1300 asiakasta ilman sähköä, heistä valtaosa eteläisessä Suomessa ja Lounais-Suomessa.

Vaikeakulkuisilla saaristoalueilla sähköt voivat olla poikki vielä huomennakin. Korjaustöitä ei ole päästy edes aloittamaan, koska kovan tuulen vuoksi veneellä ei pääse liikkumaan. Fortumin mukaan eityisesti Uudellamaalla Inkoon saaristossa, Tammisaaren saaristossa sekä Porkkalanniemessä on syytä varautua siihen, että sähköä saadaan vasta huomenna.

– Näkyvyys alueilla on erittäin heikko ja saaristossa on liikkuminen veneellä on kovan aallokon vuoksi mahdotonta. Viankorjaajat lähtevät liikenteeseen heti tuulen laannuttua, kertoi Fortumin käyttöpäällikkö Jarmo Ström MTV3 Uutisille aamulla.

Muualla Suomessa sähköyhtiöt ovat saaneet sähkölinjoja korjattua päivän mittaan.

Elenian eli entisen Vattenfallin asiakkaista reilut 6000 on kuitenkin edelleen ilman sähköä Etelä-Pohjanmaalla, Hämeessä, Pirkanmaalla, Itä-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Suur-Savon Sähkön alueella sähköt ovat poikki lähes 2000 kotitaloudelta, Kymenlaakson sähkön asiakkaista noin 1200 on ilman sähköä.

(MTV3 - STT)

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 30.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.