Mainos

Sähköposti vie kohtuuttomasti työaikaa Amerikassa

Amerikkalaiset työntekijät viettävät yhä enemmän työaikaa sähköpostin parissa. Uusimman selvityksen mukaan keskiarvo on nykyään 49 minuuttia päivässä - nousua viime vuodesta on lähes 35 prosenttia.

Johtotasolla olevien ennakoidaan kuluttavan ensi vuonna jo nelisen tuntia päivässä sähköpostin parissa, jos sama tahti jatkuu. Työnantajien mukaan ongelma ei ole enää vain postin parissa käytetty aika, vaan sähköpostin määrä ruuhkauttaa ja tukkii tietokoneverkkoja. Asiantuntijat varoittavat, että holtiton sähköpostin käyttö tuhlaa aikaa ja työtehoa.

Postikoulutusta

Selvityksestä kertoneen USA Today -lehden mukaan monet työnantajat ovatkin ryhtyneet opastamaan työtekijöitään tehokkaassa sähköpostin käytössä. Intel-yhtiössä on 88 000 työntekijää, ja osa heistä kuluttaa e-mailin parissa jo 2,5 tuntia päivässä. Yhtiö onkin kehottanut välttämään turhia liitteitä ja monimutkaista grafiikkaa, ja samalla on syytä tarkistaa, voiko jakelulistaa supistaa.

Tietokonejätti IBM suosittaa puolestaan verkon sisäisen pikaviestinnän käyttämistä varsinaisen sähköpostin sijasta. Computer Associates -yhtiö kouluttaa työntekijöitään laittamaan laajoja asiakirjoja yhteisille sivuille, joissa mahdollisimman monet voivat tutusta niihin halutessaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.