Mainos

Sähkön hintoihin turha odottaa alennuksia

Hintakilpailu sähkömarkkinoilla on tutkijoiden mielestä olematonta ja osaksi siksi hinnat ovat tasaisen varmassa nousussa.

Päästöoikeuksien hinnan raju lasku ei tule näkymään kuluttajan kukkarossa, eikä markkinasähkönkään hinta tänään laskenut.

- No tähän joutuu valitettavasti toteamaan, että se ei välttämättä tule kuluttajahinnoissa näkymään vielä laisinkaan, koska päästöoikeuden hinnan nousu ei myöskään ole näkynyt kuluttajahinnoissa, liiketoimintajohtaja Heikki Rantamäki Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:stä kertoo.

Kilpailu sähkömarkkinoilla on yhä olematonta, eikä kovinkaan moni ole kilpailuttanut sähköyhtiöitä. Tutkijan mielestä sähköyhtiöiden mainoskampanjat ovat lähinnä imagonnostatusta ja suomalaisten passiivisuus on yksi syy hintojen jatkuvaan nousuun.

- Jos puhutaan sähkön tarjoushinnasta niin vuoden 2001 alusta keskimäärin voidaan puhua noin 80 prosentin korotuksesta ja sähkön listahinnat tulee seuraamaan perästä, että vuoden loppuun mennessä voidaan puhua kolminumeroisesta luvusta, mitä hintaan on tullut lisää prosentteina, tutkija Teemu Närvä EMG-tutkimuslaitokselta kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.