Mainos

Sähkön hinnoissa suuri eroja

Sähkömarkkinoita valvova Sähkömarkkinakeskus on aloittanut sähkön hintaseurannan julkaisemisen. Lehtinen ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Eri sähköyhtiöiden keskihinnat löytyvät myös internetistä.

Marraskuussa sähkön myyntihinta vaihteli 10,3 pennistä 41,1 penniin kilowattitunnilta käyttäjätyypistä riippuen. Eri käyttäjät on jaettu seitsemään ryhmään. Hinnassa ei ole mukana sähkön siirtoa.

Katsauksen mukaan halvinta sähköä tarjosi Oulun energia keskisuurelle teollisuusyritykselle Raahen seudulla. Eniten sähköstä joutui maksamaan Leppäkosken Sähköltä energiansa ostanut kerrostalokaksion asukas.

Oulun energia myi halvimmalla sähköä myös mm. kerrostalokaksioon ja pientaloon, jossa on sähkölämmitys. Kaksiolle Oulun energian keskihinta oli 17,5 penniä ja pientalolle 12,6 penniä kilowattitunnilta.

Koko maan keskiarvo kaksiolle oli 28,5 ja pientalolle 20 penniä kilowattitunnilta. Koko maan keskiarvojen mukaan halvimmalla sähkönsä saivat juuri sähkölämmityksellä toimivien pientalojen asukkaat. 20 pennin keskiarvo syntyi 12,6-26,1 pennin hintahaitarista. Aivan perässä olivat keskisuuret teollisuusyritykset.
Kallein keskiarvo eli 28,5 penniä oli kerrostalokaksioille. Hinnat vaihtelivat 17;5:stä 41,1 penniin kilowattitunnilta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.