Mainos

Sähkön hinnankorotus ihmetyttää

Suurten sähköyhtiöiden alkuvuoden hinnankorotukset saavat voimakasta kritiikkiä sekä poliitikoilta että kuluttajilta.

Suuret sähköyhtiöt nostavat kilvan sähkön hintaa. Tänään joukkoon liittyivät Helsingin Energia ja Fortum. Kallis sähkö kirpaisee yli puolta miljoonaa omakoti-asukasta.

Omakotiliiton mukaan pientaloasukkaiden sähkölasku on noussut 20 prosenttia kahden vuoden aikana.

- Kun tiedetään, että ala kannattaa varsin hyvin, niin ei siinä yhtälössä kaikki nyt toimi. Ollaan tietysti pörssissä ja maailmanmarkkinoiden armoilla. Olemme voimattomia, näinhän meille sanotaan, toteaa omakotiliiton puheenjohtaja Jyrki Etelämäki.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.)

Huomenta Suomessa ministeri Mauri Pekkarinen hämmästeli hinnan korotuksia, sillä sähkön pörssihinta laski tammikuussa. Lisäksi vesitilanne on hyvä ja lämmin talvi vähentää kulutusta. Samaan aikaan Fortum jakaa omistajilleen jättiosingot.

- Kieltämättä minäkin nyt vähän ikään kuin kummastelen sitä, miksi nämä yhtiöt ovat lähteneet tälle hinnan nostamisen tielle, Pekkarinen totesi.

- Ongelmana on tämä raskas hinnanilmoitusmenettely, jonka mukaan kaikille asiakkaille on ilmoitettava kuukausi ennen hintamuutosta. Ja nyt tämä viime aikainen kehitys on näkynyt vasta tässä tammikuun aikana, eli tammikuussa hinnat ovat tulleet pörssissä voimakkaasti alas, selittää Energiateollisuuden toimitusjohtaja Juha Naukkarinen.

Sähkölämmitys oli pitkään suosituin lämmitystapa, koska se on helppo ja rakennusvaiheessa edullinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.