Mainos

Sähkömiesten majoituskohu saamassa onnellisen päätöksen

MTV Uutisten tutkivan ryhmän saamien tietojen mukaan luteiden keskelle majoitetut sähkömiehet voivat huokaista helpotuksesta, sillä Are Oy on luvannut taata heille palkat tehdyistä töistä. 

Kohu sai alkunsa siitä, kun järkyttynyt torniolainen sähköasentaja teki ilmoituksen epäasiallisesta majoituksesta Sähköliittoon.  Vantaan Jätteenpolttolaitoksella Are Oy:n aliurakoitsija Dontek Oy lupasi puolen vuoden pesti Vantaalle, mutta se jäi yhteen päivään ihmisasumiskelvottoman asunnon vuoksi.  

Sähköliiton työehtotoimitsijan Jaakko Ahon mukaan Dontek Oy on ilmoittanut tänään maksavansa palkan lisäksi matkakulut torniolaiselle sähköasentajalle.

Tutkivan ryhmän tavoittama torniolainen asentaja on iloisesti yllättynyt asian saamasta julkisuuden mukanaan tuomasta käänteestä.

– En olisi uskonut, mitä yksi puhelu saa aikaan. Hienoa, että saan rahat. Sain juuri eilen myös työpaikan. Tällä kertaa täysin suomalaisesta yrityksestä.

"Tämä on luksusta. "

Tutkiva ryhmä tavoitti tänään virolaisen asentajan, joka sinnitteli luteiden ja toukkien keskellä viikon. 

– Nyt meillä on luksusmajoitus. Omakotitalo metsän keskellä. Täällähän voi poimia marjoja ja sieniä syksyllä.  Nyt jokaisella oma huone.  Kaikkialla parkettilattiat ja täällä on vielä saunakin.  Olen juuri saanut asennettua pakastimeni ja laukussa mukana kulkevan kannettavan lieden.  Tallinnassa asuva vaimoni tekee minulle ruuat valmiiksi ja minun pitää vain lämmittää ne, sanoo tyytyväinen virolainen sähköasentaja.

Asentaja kertoo tulleensa ensimmäisen kerran Suomeen töihin jo rakentamaan Loviisan ydinvoimalaa 80- luvun taitteessa. 

– Loviisassa perässäni kulki kolme ihmistä tarkkailemassa, koska olin ainut venäläinen työmaalla. Nyt olen ollut matkatöissä jo kaikkiaan kaksitoista vuotta ja kolmas vaimo on menossa, sillä yksi vaimo kestää tälläistä reissaavaa työmiestä puoli toista vuotta.

Virolainen asentaja kertoo aloittavansa huomenna työt uuden alihankkijan palveluksessa Vantaalla. 

– Työt kestävät ainakin pari kuukautta ja työvoimaa vuokraavan yrityksen Aalto Henkilöstöpalveluiden listoilla. Uskon, että työt jatkuvat tämänkin jälkeen, sillä Aalto työllistää koko ajan uusia sähkömiehiä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.