Mainos

Sähköliitto pysyy lausumasta huolimatta tuporuodussa

Sähköliitto lähtee puheenjohtajansa Lauri Lylyn mukaan aidosti neuvottelemaan tulopoliittisen sopimusratkaisun soveltamisesta omille sopimusaloilleen, vaikka liitto kirjasi neuvottelutulokseen palkankorotusten tasoa arvostelevan lausuman.

Tupo


Lyly selvitti edustajiston kokouksessa tänään Tampereella, että lausuma oli signaali vastapuolelle. Sen tarkoituksena on muistuttaa työnantajia avoinna olevista tärkeistä työelämän laatukysymyksistä.

Palkankorotusten taso lyötiin Lylyn mukaan kutakuinkin kiinni neuvottelutuloksella. Laatuasioilla voidaan yrittää paikata vähäisiä markkakorotuksia. Liiton sopimusaloilla on monia työntekijöille tärkeitä kysymyksiä. Yksi esimerkki niistä on pääluottamusmiehen korvaus. Lyly epäilee, että ostovoimatavoite ei toteudu nyt sovituilla palkankorotuksilla. Inflaation pitäisi laskea alle kahden prosentin, mutta nykyvauhti on lähempänä neljää prosenttia.

Tuporuodusta irtaantuminen ei kuitenkaan toisi sähkömiehille lisärahaa. Valtaosalla liiton sopimusaloista työsopimus on voimassa vuoden 2002 alkukuukausiin. Ne saisivat ensi vuodelle vain yleisen linjan mukaisen korotuksen, jos liitto lähtisi omille teilleen. Keskitetyn sopimuksen suurimpana saavutuksena Lyly pitää työttömyyskorvauksiin tulevaa parinsadan markan korotusta.

Johtoryhmä ennallaan

Sähköliiton edustajisto valitsi tänään Lauri Lylyn uudelleen liiton puheenjohtajaksi. Myös liittosihteeri Heimo Rinne (Ryhmä 2000) valittiin uudelleen tehtäväänsä. Edustajiston puheenjohtajana jatkaa Antti Nieminen Turusta ja varapuheenjohtajana Antero Kyllönen Kajaanista. Toimikaudet kestävät neljä vuotta. Valinnat tehtiin yksimielisesti ilman vastaehdokkaita.

Saatesanoissa Lyly sai tosin Ryhmä 2000:lta pyyhkeitä liiton sisäisistä henkilövalinnoista. Edustajiston puheenjohtajat liittyivät moittimaan tuposopimuksen palkankorotusten vähäisyyttä. Varapuheenjohtaja Antero Kyllönen laskeskeli, että polttoaineiden hinnankorotukset ovat jo ennakolta syöneet palkankorotusten lupaaman ansionousun.

Veroporkkanaa Kyllönen piti myös harhana. Hän epäili, että valtion lupaamat verohelpotukset hupenevat nopeasti kunnallisverojen korotuksiin ja erilaisiin palvelumaksuihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.