Mainos

Sähköliitto: Olkiluodossa irtisanottu liittoon kuulumisen vuoksi

Olkiluodon ydinvoimalan työmaalta on viikon aikana irtisanottu useita puolalaisia sähköasentajia. Sähköliiton mukaan irtisanottuja on 32, ja irtisanomisten taustalla on heidän liittymisensä Sähköliiton jäseniksi.

Elektrobudowa Spolka Akcyjna -yhtiön edustaja kiistää, että irtisanomisten syynä olisi ollut ay-jäsenyys. Lisäksi osa työmaalta lähteneistä on hänen mukaansa irtisanoutunut itse.

- Työmäärä on vähenemässä, ja sopeutamme työntekijöiden määrää sen mukaiseksi, sanoo varaprojektipäällikkö Jaroslaw Dombrowski.

Sähköliiton mukaan yli kolmasosa Elektrobudowa SA:n sovituista töistä Olkiluodossa on vielä tekemättä, joten työvoiman vähentämiseen ei ole tarvetta.

- Meillä on työmaalla yhdyshenkilöitä, ja heidät on kaikki irtisanottu. Työntekijöiden on annettu ymmärtää, että kaikki Sähköliittoon kuuluvat irtisanotaan jouluun mennessä, sanoo Sähköliiton työehtoasiamies Hannu Luukkonen.

Sähköliitto jätti kesällä oikeuteen haasteen, jossa vaaditaan 115:lle Elektrobudowa SA:n työntekijälle yhteensä lähes kolmen miljoonan euron palkkasaatavia. Riita-asian pääkäsittelyä ei vielä ole aloitettu Satakunnan käräjäoikeudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.