Mainos

Sähköliitto esittää SAK:lle päivän lakkoa

Sähköalojen ammattiliitto on huolissaan irtisanomisaallosta. Sen mielestä SAK:n pitäisi järjestää mielenilmaus, johon liitto toivoo myös muiden ammattiliittojen osallistuvan.

SAK:lainen Sähköalojen ammattiliitto esittää keskusjärjestölleen puoli päivää tai päivän kestävän mielenilmauksen järjestämistä vastalauseeksi työnantajien yksipuolisille irtisanomisratkaisuille. Sähköliiton edustajisto toivoo, että kaikki muut ammattiliitot osallistuisivat mielenilmaukseen.

Liitossa katsotaan, että useat viime aikojen ilmoitukset massairtisanomisista perustuvat keinotekoiseen pörssikurssien nostamiseen työntekijöiden ja heidän työpaikkojensakustannuksella. Sähköliiton edustajisto vaatii julkilausumassaan, että yritysten tulee kantaa oma osuutensa yhteiskuntavastuustaan. Yhteistoimintalakia tulisi niin ikään noudattaa siten, että työntekijöiden vaikutusmahdollisuudet toteutuvat lain hengen mukaisesti, eikä lakia sovellettaisi pelkkänä irtisanomislakina.

Sähköliitto on huolissaan myös pyrkimyksistä heikentää työeläke- ja työttömyysturvaa. Suomi kuuluu liiton mukaan jo nyt EU:n halvimpiin maihin työntekijöiden irtisanomisen suhteen.

- Tilannetta ei pidä enää enempää pahentaa, vaan työntekijöiden oikeus työhön ja eläkkeeseen tulee turvata voimassaolevien sopimusten mukaisesti.

SAK:n on tarkoitus arvioida valtuustossaan ensi viikonloppuna, lähteekö se mukaan Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jo päättämään mielenilmaukseen. STTK:n jäsenliitot osoittavat mieltään perusteettomina pitämilleen irtisanomisille 5. joulukuuta vähintään 15 minuutin lakolla tai muilla sopiviksi katsomillaan keinoin.

SAK:laisen Paperiliiton on määrä ensi torstaina päättää, ryhtyykö se lähiaikoina omaan lakkoonsa irtisanomisia hillitäkseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.