Mainos

Sähkölasku kirpaisee tänä vuonna viime vuotta enemmän

Energiamarkkinaviraston markkinavalvonnan ryhmäpäällikkö Antti Paananen arvioi MTV:n Huomenta Suomessa, että kuluttajat joutuvat pulittamaan sähköstään aiempaa enemmän tänä vuonna.

Tarkkoja lukuja Paananen ei osaa arvioida, mutta paikoin loppusumma voi kiepsahtaa jopa kymmenen prosenttia isommaksi.

- Tämän vuoden aikana hinnat ovat lähteneet nousuun. Myös tukkumarkkinoilla on selvä nousu. Kaikki yhtiöt eivät ole vielä tehneet korotuksia hintoihin, mutta muutama prosentti keskimäärin on nousua luvassa.

Viime aikoina sähkömarkkinoiden toiminta on ihmetyttänyt ja suututtanutkin kuluttajia. Sähköenergian hinnat laskivat, mutta kuluttajalle tämä ei näkynyt.

- Se johtuu siitä, että samaan aikaan sähkön siirtohinnat nousivat. Sähköyhtiöt myös uusivat sähköverkkojaan ja tekivät paljon investointeja.

Hyvä kuluttaja: Kilpailuta, kilpailuta, kilpailuta

Paananen muistuttaa kuluttajia sähköyhtiöiden kilpailuttamisen tärkeydestä.

- Jos asiakas on passiivinen, myyjän on helppo nostaa hintoja. Sähkölämmittäjä voi kuitenkin kilpailuttamalla saada vuosittain jopa 400 euroa säästöä.

Siis jos sähkön vuosikulutus on 2000 euroa, voidaan summaa hilata alaspäin jopa 1600 euroon. Paanasen mukaan 150-200 euroa voi helposti saada hinnasta pois.

- Lisäksi kannattaa tietysti tarkistaa, mihin sitä sähköä oikein menee. Sitäkin kautta voi saada sähkölaskua paljon pienemmäksi.

(MTV3)

Katso Energiamarkkinaviraston markkinavalvonnan ryhmäpäällikön Antti Paanasen haastattelu (Huomenta Suomi 18.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.