Mainos

Sähkökatkot yhä riesana Pohjois-Pohjanmaalla

Viikonloppuna alkaneet sähkökatkot kiusaavat yhä Pohjois-Pohjanmaalla. Sähköviankorjausten kustannukset tulevat kalliiksi Vattenfallille.

Viikonloppuna alkaneet runsaan lumentulon aiheuttamat sähkökatkot olivat Pohjois-Pohjanmaan riesana vielä tänään. Aamupäivällä satakunta taloutta Kärsämäellä, Haapavedellä ja Pyhäjärvellä kärsi sähkökatkoksista. Viat saatiin korjattua puolen päivän tienoilla, minkä jälkeen sähköt alkoivat pätkiä Nivalassa.

Käyttöpäällikkö Markku Vänskä Vattenfallilta kertoo, että paikkakunnalla noin 120 taloutta odotteli sähköjen palautumista.

Vänskän mukaan ongelma-alueilla on paljon lunta ja runsaasti nuoria lehtipuita, jotka eivät kestä paksua lumitaakkaa ja siksi taipuvat suurten sähköjohtojen päälle. Hän arvelee, että Nivalan seudulla johtojen päälle taipunut puu ilmeisesti katkesi itsestään, sillä sähköt palautuivat kotitalouksiin pian katkoksen alkamisen jälkeen ennen kuin sähköyhtiön viankorjaajat ennättivät löytää katkoksen aiheuttajan. Vänskä kertoo, että runsas lumentulo on tullut Vattenfallille kalliiksi.

-Viankorjauskustannukset ovat jo tällä hetkellä monta kymmentä tuhatta euroa, hän toteaa.

Hänen mukaansa viikonlopun aikana Pohjois-Pohjanmaalla satoi 20-30 senttiä lunta. Sankka lumentulo katkaisi sähköt jo lauantai-iltana laajalla alueella Oulaisissa, Haapavedellä, Nivalassa ja Kärsämäellä. Pahimmillaan ilman sähköjä oli useita tuhansia kotitalouksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.