Mainos

Sähkökatkot saatu paikoittain korjattua

Sähkökatkoksia korjataan parhaillaan muun muassa Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Koillis-Lapissa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä tykkylumen aiheuttamat sähkökatkokset on nyt korjattu.

Tuhansia talouksia oli vielä tänään sähköttä keskisessä ja itäisessä Suomessa sekä Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Sähkönjakeluun tuli häiriöitä, kun raskas lumi taivutti puita sähkölinjojen päälle.

Esimerkiksi Pohjois-Savossa ilman sähköä kärvisteli alkuillasta noin 3700 taloutta. Pohjois-Karjalassa sähköttä oli noin 800 asiakasta. Eniten jakeluhäiriöitä siellä oli Nurmeksessa ja Valtimolla.

Sen sijaan Koillis-Lapissa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä saatiin tänään korjatuksi kaikki tykkylumen aiheuttamat sähkökatkokset. Pahimmillaan sähköt olivat poikki eilen Sallan alueella kymmenisen tuntia.

Korjaustyöt jatkuvat tänään pitkälle iltaan, jopa yöhön. Esimerkiksi energiayhtiö Vattenfallista arveltiin alkuillasta, että viat sen jakelualueella Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla saataisiin korjatuiksi vielä maanantain puolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.