Mainos

Sähkökatkoja luvassa Savonlinnan seudulle

Lunta on tulossa lisää, ja jo nyt tykkylumen painamat puut ovat häirinneet sähkönsaantia. Talouksia kehotetaankin varautumaan sähkökatkoihin esimerkiksi traktoriin liitettävällä varavoimakoneella.

Savonlinnan itäpuolisilla alueilla varaudutaan viikonloppuna sähkökatkoksiin. Lunta on luvassa lisää ja tykkylumen painamat puut ovat jo häirinneet sähkönsiirtoa. Järvi-Suomen Energia varautuu poistamaan sähkölinjojen päälle kallistuneita puita vuorotyönä, mikäli tilanne pahenee.

Energialaitos kehottaa sähkönsaannista erityisen riippuvaisia talouksia varautumaan sähkökatkoihin esimerkiksi traktoriin liitettävällä varavoimakoneella. Metsissä liikkujia kehotetaan pysymään parinkymmenen metrin päässä johtimille taipuneista puista.

Ensi viikolla on tarkoitus aloittaa lumen painamien puiden poisto ja apuna käytetään myös helikopteria, joka karsii johtimiin päin kasvavia puiden oksia.

Tykkylumi-ilmiö pahenee aina sään lauhtuessa. Pakkasella puut jäätyvät ja sähköhäiriöt vähenevät. Tykkylumen aiheuttamat ongelmat voitaisiin poistaa vain hakkaamalla metsiin noin 40 metrin levyisiä aukkoja.

Todellinen ratkaisu lumen aiheuttamiin sähköongelmiin on kuitenkin maakaapelointi. Suurin osa sähköverkosta on kaapeloitu 20-30 vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.