Mainos

Sähkökatko sekoitti Elisan internetyhteyksiä

Myös Soneralla on ollut tänään tietoliikenneongelmia.

Elisan internetyhteyksissä ja -palveluissa on tänään ollut sähkökatkoksen aiheuttamia häiriöitä koko maassa. Vika alkoi hieman aamukymmenen jälkeen, kun sähkökatkos kaatoi Elisan palvelimet Helsingin Kampissa. Vika hyydytti Elisan sähköpostiliikenteen koko maassa ja laajakaistayhteyden suuressa osassa maata.

Elisan verkonhallintajohtajan Hannu Ruuhijärven mukaan Elisalla on varavirtajärjestelmä, mutta se ei jostain syystä toiminut odotetusti.

Kolmen jälkeen osa verkosta oli taas toimintakunnossa. Viimeisetkin palvelimet käynnistettiin uudelleen klo 16 ja liikenteen arveltiin olevan normaalia klo 18. Ruuhijärvi arveli palvelimien olevan ylikuormitettuna iltaan saakka, kun asiakkaat pystyttävät yhteyksiään katkoksen jälkeen. Tästä syystä yksittäisiä ongelmia saattoi esiintyä vielä illalla.

Soneralla oli Oulun seudulla ongelmia laajakaistayhteyksissä. Aamulla hieman ennen kahdeksaa ilmennyt vika oli saatu kuntoon iltapäivään mennessä. Vika johtui Oulun ja Kempeleen välisen kuitukaapelin katkeamisesta.

Isot yhteydet saatiin varareititetyksi jo päivällä, mutta varareitittämättömät yhteydet vaikuttivat Oulun seudun laajakaistayhteyksiin, Sonerasta kerrottiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.