Mainos

Sähkökatko jatkuu - Mäntyharjulla kodin sisälämpötila +6

Sähköttömiä koteja on Etelä-Savossa yhä tuhansittain. Suur-Savon Sähkön asiakkaista noin 11 500 oli ilman sähköä vielä puoli seitsemän jälkeen aamulla.

Eniten sähköttömiä koteja on Pertunmaalla ja Mäntyharjulla, joissa vanhuksille on tarjottu vapaaehtoista evakuointia. Myös Hirvensalmi on tarjonnut evakuointeja.

- Alin mitattu lämpö huoneistossa Mäntyharjulla on ollut kuusi celcius-astetta, sanoo päivystävä palomestari Markku Mäkelä Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Lunta on niin runsaasti, että kaikille sähkölinjojen vikapaikoille ei pääse moottorikelkalla. Etelä-Savon pelastuslaitos on saanut virka-apua puolustusvoimilta, joka on lähettänyt viisi telakuorma-autoa hätiin.

Suur-Savon Sähkö varoittaa, että sähköverkko voi toimia epävarmasti pahimmillaan viikkojen ajan.

Sähköt katkesivat eilen kymmenistätuhansista kodeista. Viat koettelivat etenkin Etelä-Savoa, Itä-Hämettä, Pirkanmaata ja Kanta-Hämettä. Vattenfallilla oli vailla sähköä Itä-Hämeessä, Hämeessä ja Pirkanmaalla aamulla vielä yhteensä noin 3100 asiakasta.

Ongelmat johtuvat märästä lumesta, joka painaa puita sähkölinjoille.

- Nyt on juuri sellaista lunta, joka tarttuu puihin, Mäkelä sanoo.

Helpotusta on luvassa vasta, kun pakkanen vaihtuu suojasääksi.

- Olemme saamassa kalustoa siirtämään korjaajia viankorjauspaikoille maastoajoneuvoilla. Ongelmahan on ollut se, että meidän on ollut lähes mahdotonta liikkua maastossa meidän ajoneuvoillamme eli moottorikelkoilla tai telamaastureilla, Suur-Savon sähkön käyttöpäällikkö Arto Nieminen kertoo.

(MTV3 - STT)

Katso Suur-Savon Sähkön käyttöpäällikön Arto Niemisen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.