Mainos

Sähkökaapeli suoraan Ruotsiin myös mahdollinen

United Power on jo tehnyt toteutettavuustutkimuksen suorasta siirtoyhteydestä Ruotsiin.

Merenalaista 1000 megawatin sähkökaapelia Suomenlahden ali suunnittelevan United Power -yhtiön ja sen pääomistajien mukaan sähkön vienti Venäjältä myös suoraan Ruotsiin on mahdollista toteuttaa.

UP:n hallituksen puheenjohtaja Andras Szep kertoi tänään Helsingissä, että yhtiö on tehnyt toteutettavuustutkimuksen suorasta siirtoyhteydestä Ruotsiin. Szepin mukaan selvitys osoittaa, että suora siirtoyhteys on mahdollista toteuttaa.

United Powerin taloudellinen neuvonantaja Kari Nars sanoi tiedotustilaisuudessa Venäjän talouden päivillä Finlandia-talolla, että sähkökaapeli Ruotsiin olisi kalliimpi kuin yhtiön suunnittelema Kernovo-Kotka-yhteys. Johto Ruotsiin lähtisi Venäjällä eri paikasta kuin Suomeen suunniteltu johto.

Szepin mukaan suora sähkönsiirtoyhteys Ruotsiin olisi mahdollinen vaihtoehto, jos kauppa- ja teollisuusministeriö ei myönnä lupaa Suomeen rakennettavalle 1000 megawatin sähkökaapelille.

United Power jatkoi kuitenkin tänään lukuisten UP:n ja sen omistajayhtiöiden johtohenkilöiden voimin julkisuuskampanjaa viranomaiskäsittelyssä olevan lupahakemuksen puolesta ja vakuutti uskoaan hankkeeseen.

Vanhanen: Merikaapeli on bisnestä

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan merikaapelin rakentaminen Suomeen Venäjältä ei ole tällä hetkellä poliittinen kysymys vaan bisnestä.

- Kysymys on enemminkin toimitusvarmuudesta eikä siitä, mistä sähkö tulee, kertoi Vanhanen hallituksen keskusteluista.

Kauppa- ja teollisuusministeri käsittelee parhaillaan United Power -yhtiön lupahakemusta merikaapelin rakentamiseksi Suomeen. Mikäli Suomen hallitus hyväksyy suunnitelman, 150 kilometrin mittainen merikaapeliyhteys Pietarista Kotkaan valmistuisi aikaisintaan 2009.

Vanhasen mielestä kaapelin vetäminen myös suoraan Ruotsiin on mahdollista, koska siellä sähkön tarve on suurempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.