Mainos

Sähköisiä reseptejä ei kirjoiteta edelleenkään osassa maata

Sähköisiä eReseptejä ei edelleenkään kirjoiteta Kotkan, Itä-Savon ja Päijät-Hämeen alueilla viime viikolla paljastuneiden sekaannusepäilyjen takia. Keskeytys on varotoimi, sillä virheellisiä sähköisiä reseptejä tai potilaille annettuja vääriä lääkkeitä ei ole löydetty.

Viime viikolla tarkkaavainen lääkäri Lahden seudulla havaitsi Effica-potilastietojärjestelmän eResepti-osiossa epäloogisuuksia: kone tarjosi potilaan vanhoista tiedoista tarjolle vanhaa lääkettä. Lääkärin mukaan tämän vuoksi virhemahdollisuus reseptin kirjoittamisessa oli olemassa. Havainto käynnisti varotoimet ja sähköisten reseptien kirjoittaminen keskeytettiin.

Potilastietojärjestelmään on nyt tehty muutoksia, ja järjestelmää testataan ensi maanantaista alkaen. Testaajina on lääkäreitä kaikista käyttökiellossa olevista terveydenhuollon organisaatioista Kotkasta, Itä-Savosta ja Päijät-Hämeestä.

eResepti on käytössä normaalisti Turussa, Lahdessa ja Länsi-Pohjan alueella. Samoin uusien eReseptin käyttöönottopaikkojen valmistelu jatkuu. Marras-joulukuussa mukaan pitäisi liittyä Kanta-Hämeen ja ensi vuoden alussa mm. Varsinais-Suomen, Keski-Uudenmaan ja Kymenlaakson.

Kansalliseen terveysarkistoon KanTaan on tulossa myös potilaan terveystietoja eli tietoja lääkärikäynneistä, diagnooseista ja tutkimuksista. Tätä osaa tietojärjestelmästä ryhdytään testaamaan marraskuussa Kuopiossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.