Sähköformuloiden tähtikuskilta kovaa F1-uhoa – asetti suoran ehdon paluulle

Formula E:ssä eli niin sanotuissa sähköformuloissa dominoivaan asemaan noussut Jean-Eric Vergne väittää, että hän voisi hyvinkin pärjätä autourheilun kuninkuusluokassa, eli F1:ssä. Vergne on nähty formula ykkösissä jo aiemmin 2010-luvulla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ranskalaiskuljettaja ajoi Toro Rossolla kausina 2012-14. Hänet kuitenkin syrjäytettiin vuonna 2015, jolloin Red Bull nosti huippulupaavan Max Verstappenin Toro Rossolle.

Tuoreeltaan Vergne on ollut sähköformulasarjan ykkösnimi. Vergne voitti Formula E:n mestaruuden niin toissa kuin juuri päättyneellä kaudella.

– Olen saavuttanut niitä asioita, mitä haluan, kiitos sähköformuloiden. Seuraavaksi haluan voittaa lisää mestaruuksia ja haluan tehdä historiaa lajissa, joka kasvaa massiivisella tavalla, Vergne totesi Autosportin haastattelussa, viitaten sähköformuloihin.

– Mutta jos eteen tulisi mahdollisuus palata F1-sarjaan, niin harkitsisin sitä toden teolla. Tämä siksi, koska mielestäni pystyisin pärjäämään siellä (F1:ssä), Vergne uhosi.

Paluun suhteen ranskalaisella on yksi suora ehto.

– Menisin kuitenkin vain kärkitalliin, Vergne ilmoitti.

29-vuotias Vergne ei koe, että keskikastin tallit sopisivat hänelle. Näissä yleinen trendi on se, että nuoret kuljettajat antavat näyttöjä isompia talleja varten.

Ylipäätänsä Vergne viittaa F1-uhollaan siihen, miten hän on kasvanut kuljettajana.

– Olen jättänyt menneisyyden taakseni. Minua on pidetty nopeana kuljettajana, mutta ei ehkä niin kokonaisvaltaisena. Se väite on ollut varmasti totta.

– Nykyään olen huomattavasti kokonaisvaltaisempi. Tuo elementti tekee minusta vielä nopeamman kuskin, koska minulla on selkeämpi kuva siitä, että mitä minun pitää tehdä, Vergne pohti kehittymistään.

– Jos mahdollisuus tulee, niin harkitsisin sitä. Toisin kuin aiemmin, niin nyt minulla on työkaluja siellä pärjäämiseen, Vergne summasi koko F1-aiheen ja mahdollisen paluun.

Lue myös:

    Uusimmat