Mainos

Sähköä voidaan tuottaa vähemmän kuin viime talvena

Sähkön tuotantokapasiteetti on laskenut Suomessa viime talvesta. Kantaverkkoyhtiö Fingrid arvioi kuitenkin, että sähköä riittää kaikille suomalaisille, jos Ruotsi, Venäjä ja Viro myyvät sähköä ja siirtoyhteydet toimivat.

Tuotantokapasiteetin väheneminen johtuu siitä, että kotimaista tuotantoa on suljettu kannattavuus- ja ympäristösyistä. Muun muassa Inkoon hiilivoimala ei ole enää käytössä.

– Sähkönkulutuksessa ei ole vuositasolla Suomessa tapahtunut suuria muutoksia, ja siksi tulevan talven kulutushuipun odotetaankin pysyvän samalla tasolla kuin viime talvena, Fingrid kertoo tiedotteessaan.

Fingrid arvioi, että kulutushuippu nousee tulevana talvena suurimmillaan 15 000 megawattiin. Huippukulutuksen aikana sähkön tuotantokapasiteettia on käytössä kotimaassa 12 800 megawattia. Tuontitarve on siten maksimissaan 2200 megawattia.

Sähkön siirtoyhteydet naapurimaista Suomeen nousevat yli 5000 megawattiin, kun Suomen ja Viron välillä otetaan käyttöön uusi Estlink 2 -merikaapeli. Sen siirtoteho on 650 megawattia. Kaapelin koekäytön on määrä alkaa lähipäivinä.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja