Mainos

Sähköä kului ennätysmäärä

Sähkötehon tarve ylsi Suomessa tammikuussa uuteen ennätyslukemaan. Tammikuun 29. päivänä kello 8-9 sähkön tarve nousi 13 080 megawattiin. Tämä ilmenee äskettäin valmistuneesta tehotilastosta, kertoo Energia-alan Keskusliitto Finergy lehdistötiedotteessaan.

Sähkön tarve lisääntyi tammikuun lopun kovien pakkasten sekä teollisuuden korkean sähkön käyttöasteen vuoksi. Uusi ennätysluku on 890 megawattia korkeampi kuin viime vuoden helmikuussa saavutettu entinen ennätys, 12190 megawattia. Huippukuormituksen aikana lähes koko Suomen sähkön tuotantokoneisto oli käytössä. Lisäksi maahan tuotiin sähköä lähes 1900 megawattia. Ruotsin ja Norjan hyvän vesitilanteen ansiosta sähköä oli saatavissa runsaasti, vaikka naapurimaissakin oli tammikuussa kylmä. Sähköä tuotiin myös Venäjältä.

Sähkön käyttö lisääntyi koko tammikuussa vajaat viisi prosenttia vuoden 1998 tammikuuhun verrattuna. Vaikka tammikuun lopussa oli kylmä, kuukauden keskilämpötila oli Etelä-Suomessa hieman keskimääräistä korkeampi, Finergy huomauttaa. Keski- ja Pohjois-Suomessa oli keskimääräistä kylmempää ja Lapissa keskilämpötila oli useita asteita normaalia matalampi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.