Mainos

Sähkö- ja vesilaitokset seuraavaksi tähtäimessä Itä-Ukrainassa?

Venäjän tukemien separatistien seuraava liike on ottaa haltuunsa vesi- ja sähkölaitokset Itä-Ukrainassa, arvioi nimettömänä pysyttelevä viranomaislähde MTV Uutisille. Lisäksi separatistien arvioidaan havittelevan Donetskin lentokenttää.

Viimeksi lauantaina Donetskin lentokentän lähistöllä raportoitiin kiivaista taisteluista.

Maanpuolustuskorkeakoulun everstiluutnantti Pentti Forsström katsoo, että lentokentän kapinalliset saisivat halutessaan piankin haltuunsa tilapäisjärjestelyin. Sen sijaan sähkö- ja vesilaitosten moukarointia hän pitää epätodennäköisenä.

– Kunnallisen infrastruktuurin haltuunotolla tehdään varmasti enemmän pahaa kuin hyvää, jos sitä aletaan moukaroimaan. Se kääntyisi heitä itseään vastaan hyvin nopeasti.

Mikäli tavoitteena on valtiollinen itsenäisyys, on logistiikan ja kunnallistekniikan aikaansaaminen perusedellytys, muistuttaa Forsström.

– Kunnallistekniikan ylläpito liittyy ihan selvästi tähän sosiaaliseen tilanteeseen ja tarkoitus on saada se järjestykseen. Jossain vaiheessahan oli uutisointia siitä, että Ukraina oli lopettanut kaiken tuen Itä-Ukrainaan, oli se sitten eläkkeitä tai palkanlaskua ja varmasti se koskee myös sähköä, vettä ja muita elämää ylläpitäviä asioita, jotka ovat väestön kannalta kriittisiä.

Venäjä on ilmoittanut eri yhteyksissä tukevansa Itä-Ukrainan kehitystä ja katsoo, ettei voi jättää Itä-Ukrainaa oman onnensa nojaan.

– Kyllä minun mielestä tässä ollaan menossa itsenäisyyden suuntaan Itä-Ukrainan separatistialueiden osalta, Forsström jatkaa.

Venäjä ei itse myönnä, että Itä-Ukrainassa taistelisi venäläisjoukkoja, mutta lännessä vallitsee yhteinen näkemys siitä, että Venäjä ainakin aseistaisi separatisteja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.