Mainos

Sahansoitolla oma festivaali New Yorkissa - kuuntele itse

New Yorkissa on pidetty kuudennen kerran sahansoittoon erikoistunut festivaali. Lavalla loihti sahasta erilaisia ääniä yhtä aikaa 22 soittajaa. Sahan vinguttamisesta tuskin saa näillä festareilla puhua, sillä osa esiintyjistä soitti sahalla myös upeaa klassista musiikkia, esimerkiksi George Bizetin Carmen-oopperaa.

New York City Saw Music Festivalin ideoija ja järjestäjä on Israelista Yhdysvaltoihin muuttanut Natalia Paruz, joka tunnetaan taiteilijanimellä The Saw Lady eli Saharouva. Paruzin mukaan eri soittajat saavat samastakin sahasta aivan erilaisia ääniä.

- Yleensä kallis saha on parempi instrumentti kuin halpa, sillä kallis on tehty paremmasta metallista. Teräksinenkin saha ruostuu, joten minulla on aina santapaperia mukana, Paruz kertoi uutistoimisto AP:lle.

Paruz itse on soittanut sahaa jo 10 vuotta ja esiintynyt mm. Israelin filharmonisen orkesterin kanssa ja debytoinut Carnegie Hallissa soolosahansoittajana. Hän on myös levyttänyt Universal Records, Capitol Records ja Atlantic -yhtiöille.

Paruz uskoo, että sahansoitto alkoi jo 300 vuotta sitten, kun sahoja alettiin valmistaa teräksestä. Sahamusiikin ensisävelet kuultiin ehkä silloin, kun työkalu vahingossa putosi helähtäen lattialle.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.