Mainos

Sahan palosta miljoonavahingot Laitilassa

Laitilan Valkojärvellä sijaitsevalla Kuusiston sahalla syttynyt raju tulipalo on aiheuttanut kymmenien miljoonien vahingot. Saharakennus tuhoutui palossa täysin.

Palokunta tutkii suurpalon jälkiä

Ensiarvion mukaan sahapalo aiheutti useiden kymmenien miljoonien markkojen vahingot. Henkilövahinkoja palossa ei kuitenkaan sattunut.

Palo lähti leviämään saharakennuksen pakkaamon ja kuivaamon päädystä. Saha-alueen kuivaamorakennukset ja puutavaravarastot eivät tuhoutuneet tulipalossa. Palokunta onnistui pelastamaan myös sahan lämpökeskuksen.

Palokunta sai hälytyksen sahalle hieman ennen kello neljää aamulla. Sammutustöihin osallistuvat Laitilan ja lähikuntien sammutusyksiköt. Kuusiston saha työllistää noin 60 ihmistä.

Paloharjoitukset maanantai-iltana

Saha-alue on palokunnalle varsin tuttu. Edelliset paloharjoitukset siellä pidettiin maanantai-iltana. Siitä huolimatta palokunnan mahdollisuudet pelastaa saha olivat olemattomat. Illalla 22.30 päättyneen työvuoron jäljiltä pakkaamo oli täynnä puutavaraa.

-Palo- ja syttymiskuormaa oli niin paljon, että palo pääsi leviämään hyvin nopeasti. Illalla työvuoron päättyessä sahalla ei havaittu mitään tavallisuudesta poikkeavaa, kerrotaan palokunnasta.

Uusi sahauslinja vuodenvaihteessa

Sahan omistajat Juha ja Pekka Kuusisto eivät vielä aamulla kyenneet arvioimaan palon aiheuttamien vahinkojen määrää. Sahalla on juuri tehty 30 miljoonan markan investoinnit. Uusi sahauslinja valmistui vuoden vaihteessa ja saha alkoi toimia normaalisti kahdessa vuorossa tammikuun alussa. Saha työllistää 60 henkilöä. Tämän vuoden budjetoitu liikevaihto on 100 miljoonaa markkaa. Odotettu vuosituotanto oli 100 000 kuutiota puutavaraa. Sahan tulevaisuudesta Kuusistoilla ei tiistaina ollut selvää käsitystä.

-Puukauppoja on tehty niin, että töitä olisi riittänyt kesälomiin asti. Ehkä puut sahautetaan muualla, arveli Pekka Kuusisto. Liekeiltä säästynyt höyläämö jatkaa toimintaansa normaalisti. Höyläämössä työskentelee
12 henkilöä.

Vuodesta 1991 Kuusiston veljesten omistuksessa ollut saha on noussut muutamassa vuodessa Laitilan kymmenen merkittävimmän työnantajan joukkoon. Viimeksi palomiehillä oli vakavaa asiaa Kuusiston sahalle puolitoista vuotta sitten. Lämpökeskuksen tuhka-astiasta alkunsa saanut palo aiheutti useiden miljoonien markkojen vahingot. Vuonna 1982 sahalla riehui tuhopolttajan sytyttämä palo.

Kuusiston sahan sammutustöihin osallistuivat kaikki Laitilan ja lähikuntien sammutusyksiköt. Palomiehiä paikalla oli satakunta. Jälkisammutustyöt jatkuvat koko tiistaipäivän.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.