Sadonkorjuuhenkeä syksyn tekstiileissä

Syksy tuo kotiin rehevän lämpimiä värejä ja luonnon omaa muotokieltä.

Muotoja Suomen luonnosta

Kotimaiset kuosit inspiroituvat nyt kotipuutarhasta ja Suomen kauniista luonnosta. Metsän lehdet, herkulliset hedelmäkuviot ja orgaaniset muodot leimaavat kauden uutuuskuoseja. Tämän syksyn kodintekstiilien väreissä nähdään vihreiden lisäksi paljon murrettuja punaisen ja keltaisen sävyjä sekä toisaalta myös viileämpää sinistä yhdistettynä valkoiseen, harmaaseen tai beigeen.

Marimekon rehevät syyskuosit

Syksyn sisustustrendeihin kuuluu edelleen iloinen rönsyily ja rehevyys. Kuoseja sekoitellaan rohkeasti hakien harmoniaa runsauden kautta. Marimekon uutuuksien värimaailma liikkuu sadonkorjuukauden murretuissa sävyissä.

Pia Holmin suunnittelemat Kurpitsa- ja Kierto-kuosit sopivat niin keittiökäyttöön kuin tyynyiksi tai verhoiksikin. Maija Louekarin Siirtolapuutarha-kuosin retrotyyliset kukat piristävät syysiltojen pimetessä. Marimekon uuden Hyvässä seurassa -astiasarjan kuvitus on niin ikään Maija Louekarin käsialaa. Hyvässä seurassa -astiat yhdessä nostalgisen kukkapöytäliinan kanssa tuovat ruokapöytään herttaista vanhanajan maalaishenkeä.

Finlaysonilta myös graafisempaa ilmettä

Anu Kanervon suunnittelema Finlaysonin Tori-kuosi on saanut inspiraationsa syksyiseltä torilta. Värikkään mehevät marjat ja vihannekset mustalla pohjalla sopivat syksyn herkkupöydän kattaukseen. Pöytäliinan lisäksi Tori-kuosia on saatavilla myös essuna.

Graafisempaa ilmettä syksyn tarjonnassa edustavat Anu Kanervon Kuutio- ja Laura Voipion Kasio-kuosit. Erityisesti nuorten makuun suunnitellut petivaatteet ja pyyhkeet sopivat modernin henkensä ansiosta hyvin myös pojille.

Iloiset Aappa-lakanat piristävät niin lasten kuin aikuistenkin makuuhuonetta. Finlaysonin Muumi-tuoteperhe laajenee jälleen, uutuuksina kauppoihin tulevat nyt Hemuli-pussilakanat, Mörkö-pyyhkeet ja Siltamuumi-, Siivousmuumi- ja Lyhtymuumi-tyynyliinat.

Skandinaavista raikkautta Luhdan kuoseissa

Luhdan mallistossa on valoa ja ilmavuutta. Syksyn beigesävyt yhdistettynä vaaleaan yleisilmeeseen pitävät sisustuksen raikkaana. Sänkyyn pedataan nyt pitkä helmalakana, joka antaa sisustajalle hauskan mahdollisuuden leikitellä väreillä. Sinisen ja valkoisen yhdistelmä on suomalaiskodissa aina ajattoman moderni.

Teksti: Riikka Krenn/Mediafocus
Kuvat: Finlayson, Luhta, Marimekko

Lue myös:

    Uusimmat