Mainos

Sadonkorjuu jo hyvässä vauhdissa

Lämpimät säät ovat vauhdittaneet sadonkorjuuta koko maassa. Tämän vuoden viljasato on pääosin hyvälaatuista.

Viljankorjuu on harvinaisen lämpimän ja kuivan sään ansiosta sujunut ennätystahtiin. Maaseutukeskusten tietojen mukaan syysviljat on ehditty puida miltei koko maassa ja kevätviljojenkin puinti on loppusuoralla.

Jos säät suosivat vielä muutaman päivän, Etelä-Suomen viljat saadaan pääosin korjatuiksi jo tällä viikolla. Peltojen muokkausta kuivuus sen sijaan on haitannut, ja osa viljelijöistä on lykännyt syysviljojen kylvöä, kertoo ProAgria Maaseutukeskusten liitto.

Tämän vuoden viljasato on pääosin hyvälaatuista ja satomäärät ovat yleensä normaalit, joskin ne vaihtelevat eri alueilla. Sen sijaan laitumet ja nurmet ovat Lappia lukuunottamatta kärsineet kuivuudesta, joten karjalle on jo jouduttu monin paikoin antamaan niitto- tai säilörehua.

Kuivuus on hidastanut myös perunan ja sokerijuurikkaan kasvua ja heikentänyt satonäkymiä. Sokerijuurikkaasta odotetaan kuitenkin yhä normaalia, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla jopa hyvää satoa. Rypsin puinti on Uudellamaalla, Turunmaalla ja Varsinais-Suomessa jo pitkällä, mutta muualla maassa vasta alussa. Tästäkin sadosta odotetaan keskimäärin normaalia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.