Mainos

Sadevaroituksia voimassa – elokuussa satanut jo enemmän kuin koko kuussa yleensä

Voimakkaat sateet jatkuvat tänään ja paikoin huomenna. Myös tuulet voimistuvat. Monilla paikkakunnilla on satanut jo kuukauden puoliväliin mennessä enemmän kuin keskimäärin koko elokuussa.

Suomi kuuluu yhä lähipäivinä matalapaineiden alueeseen. Sää on sateista ja melko tuulista.

– Tuuli on voimakkaimmillaan tänään iltapäivästä ja alkuillasta Suomenlahdella, jossa se voi olla kovaa. Itä-Suomessa voi olla puuskaista tuulta. Sadetta kertynee eniten Etelä-Savosta kohti Pohjois-Karjalaa ulottuvalla vyöhykkeellä, jossa voi tämän ja huomisen päivän aikana sataa lähes koko elokuun normaali sademäärä, yhteensä yli 50 millimetriä, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntiin.

Huomenna yhtenäisimmät sateet tulevat itärajalla ja Itä-Lapissa. Matalapaineen jälkipuolella myös muualle maahan kehittyy sadekuuroja, Etelä-Suomessa voi myös ukkostaa.

– Lounaassa voi jo aurinkokin pilkahtaa, jolloin päästään lähes 20 asteeseen. Sateessa lämpötilat ovat noin 15 asteessa.

Perjantai on välipäivä yhtenäisistä sateista, Etelä- ja Länsi-Suomessa voi olla melko aurinkoistakin. Itä-Suomessa, Kainuussa ja Koillismaalla kehittyy sadekuuroja. Lämpötila nousee Etelä- ja Keski-Suomessa 20 asteen tuntumaan, pohjoisempana on noin 15 astetta. Sää jatkuu tämänkin jälkeen vaihtelevana.

Etelä-Suomessa eilen harvinaisen runsaita sateita

Elokuun alkupuolella on satanut jo nyt monin paikoin enemmän kuin keskimäärin koko elokuussa. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten on satanut Joutsassa, 130 millimetriä. Sen sijaan pohjoisessa ja monin paikoin lännessä sateet ovat jääneet vähäisiksi. Tähän mennessä vähiten on satanut Torniossa, vain 1,4 millimetriä.

Viimeksi kuluneen vuorokauden aikana maan eteläosassa on satanut harvinaisen paljon. Eilisaamusta tähän aamuun eniten satoi Helsingin Kaisaniemessä, 43,3 millimetriä. Määrä on neljänneksi suurin vuorokautinen sademäärä, joka on mitattu asemalla elokuussa viimeksi kuluneen 50 vuoden aikana. Myös muualla maan eteläosassa on satanut runsaasti. Tämän päivän ja huomisen sateet kerryttävät sademääriä vielä runsaasti monin paikoin.

Tilastollisesti elokuu on Suomessa vuoden sateisin kuukausi. Keskimääräinen sademäärä on maan etelä- ja itäosassa 70–90 millimetriä ja länsi- ja pohjoisosassa 50–70 millimetriä.

SAITKO KUVAN RANKOISTA SATEISTA TAI TULVASTA?

Lähetä kuva MTV3:n uutissilmään numeroon 16316 tai sähköpostiin kuvat@mtv3.fi.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.