Sade voi tuoda Kalifornian paloalueelle helpotusta, mutta myös kaamean ongelman – "Taas yksi uhka, jonka kanssa heidän on kamppailtava"

Sateet voivat vaikeuttaa etsintöjä Kalifornian paloalueilla 1:40

Kalifornian historian tuhoisin, jo 79 ihmistä tappanut metsäpalo on raivonnut jo lähes kaksi viikkoa.

Loppuviikosta alueella odotetaan vihdoin satavan, joka auttaa laajan palon tukahduttamisessa sekä raikastaa alueen savusaasteista ilmaa.

Tulipalo on kuitenkin polttanut kasvillisuutta laajalta alueelta, mikä tuo mukanaan oman piinallisen ongelmansa. Kun kasvit eivät ime vettä itseensä, on riskinä maan muuttuminen mudaksi. Mutavyöryt voivat olla erittäin vaarallisia sammutustöissä oleville pelastajille.

– Pelastajien pitää juuri nyt taistella paloa vastaan vuoristoalueilla, rotkoissa, kanjoneissa, jyrkässä ja kallioisessa maastossa, Kalifornian pelastuslaitoksen varapäällikkö Scott McLean kuvailee.

– Nyt maasto muuttuu mudaksi, mikä muodostaa taas yhden uhan, minkä kanssa heidän on kamppailtava.

Samalla mutavyöryt saattavat kuljettaa roskaa valtavan palon jälkeensä jättämistä raunioista. Palo on tuhonnut muun muassa yli 11 700 kotia.

Kaiken huipuksi viranomaiset ennustavat, että itse tulipalo on kaikesta huolimatta yhä vasta puolivälissään eikä tule välttämättä sammutetuksi ennen kuun loppua.

Lue myös:

    Uusimmat