Mainos

Sade liejutti Suviseurojen juhla-alueen

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Suviseurojen runsaan sadan hehtaarin tapahtumakenttä muuttui rankkojen vesisateiden vuoksi liejuiseksi Maaningalla. Paikoin alue oli niin vetinen ja pehmeä, että järjestäjät joutuivat vetämään liejuun juuttuneita ajoneuvoja traktoreilla kovemmalle maalle.

-Seurojen ydinalueella olevat autot ovat suurimmissa vaikeuksissa. Lähtö tuottaa ongelmia niille, jotka haluaisivat tilapäisesti mennä johonkin, kertoi järjestelyosaston puheenjohtaja Antti Airas lauantaina.

Eniten satoi perjantaina. Sen sijaan lauantaina sateet taukosivat, ja pilviverhon repeydyttyä aurinko pääsi paistamaan ja kuivattamaan kenttää.

Järjestäjät ovat varanneet hinauskalustoksi traktoreita, mönkijöitä ja nelivetoisia autoja. Airaksen mukaan tilannetta seurataan, ja hinausajoneuvoja hankitaan lisää tarpeen mukaan. Ainakin toistaiseksi niitä on ollut riittävästi.

-Ilonaihe on meille se, että valituksia ei ole tullut olosuhteista huolimatta, Airas sanoi.

Myös ruuhkat kiusana


Perjantai-iltana suviseuraliikenne ruuhkautui Siilinjärvi-Viitasaari -tiellä. Suma heijastui myös viitostielle.

-Ruuhkapiikki oli tyypillinen perjantai-illalle. Ruuhkaa lisäsi puhujien ja seurakuntavanhinten kokouksen paluuliikenne Siilinjärveltä iltakuuden aikoihin, Airas kertoi.

Lauantaina liikenne soljui tasaisesti ja rauhallisesti seura-alueelle. Airaksen mukaan jonoja muodostui lähinnä silloin, kun ajoneuvot odottivat pääsyä kentälle.

-Jonotusaika oli 10-15 minuuttia, mikä on ihan normaalia meille, Airas sanoi.

Airas arvioi, että seuroilla oli lauantaina 55000-60000 henkeä. Järjestäjät odottavat paikalle 66000:ta sanankuulijaa. Maaningalla on asukkaita 4000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.