Mainos

Sade hillitsee vappukarnevaaleja etelässä

Sateenvarjot peittivät alleen vapunviettäjät ainakin Helsingin keskustassa tänä iltana. Manta lakitettiin Esplanadilla perinteisesti vappuaattoiltana kuuden aikaan. Lakittajana oli tänä vappuna ruotsalaisen kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta. Lakitusta seurasi poliisin arvion mukaan noin 10 000 ihmistä.

Sää lakitushetkellä oli sateinen ja lämmintä oli vain muutama aste. Vuosi sitten vastaavan aikaan vapunviettäjät kylpivät 20 asteen helteessä ja paikalla oli arviolta kolme kertaa enemmän väkeä kuin tänä vuonna.

Poliisi kuvaili vappuaaton alkuillan juhlintaa hempeän helmeileväksi. Väki oli aloittanut juhlinnan rauhallisesti. Sää hieman hidasti karnevaalimeininkiä, mutta vappu on edelleen poliisin mukaan kaupunkijuhla.

Mökille ja sukulaisiin menijöitä oli tänään iltapäivällä niin vähän, että teillä ei syntynyt ruuhkia. Myös kolareilta oli ainakin iltakuuteen mennessä vältytty. Tielaitoksen mukaa menoliikenne oli vilkkaimmillaan noin viiden aikaan illalla.

Pohjois-Suomessa sää oli tänä iltana poutainen, mutta huomiseksi luvattiin räntäsateita. Lämpötila on pohjoisessa ollut nollan tienoilla. Tielaitos varoittaa pohjoisessa liikkuvia liukkaista keleistä, sillä yön aikana voi olla pakkasta, joka jäädyttää teitä. Teillä liikkujia kehotetaan käyttämään talvirenkaita.

Myös julkiset palvelut valmistautuvat vapunviettoon

Vappu tuo joitakin muutoksia liikenteeseen ja aukioloaikoihin. Tänään vappuaattona kaupat saavat pitää ovensa auki iltayhdeksään, mutta huomenna kaupat ovat kiinni. Sunnuntaina kaupat voivat olla avoinna neljän tunnin ajan.

Pankit palvelevat tänään normaalisti. Postit puolestaan sulkevat ovensa kello 16 ja Alkon myymälät kello 18.

Bussit ja junat kulkevat tänään normaalin perjantailiikenteen mukaan. Huomenna VR:n kaukojunat noudattavat lauantain aikatauluja muutamin poikkeuksin. Kaukobussit ajavat vapunpäivänä normaalit sunnuntaivuorot.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.