Mainos

Saddamin teloituksen kuvannut pidätettiin?

Yhdysvallat on sanoutunut irti Irakin syrjäytetyn diktaattorin Saddam Husseinin hirttäjäisistä syntyneistä sekaannuksista. Kaksi Saddamin avustajaa teloitetaan huomenna.

Uutiskanava CNN:n mukaan Saddam Husseinin teloituksessa mukana ollut vartija on pidätetty kuulusteluja varten. Vartijaa epäillään Saddamin teloituksen laittomasta kuvaamisesta ja kohua herättäneen videon levittämisestä.

Yhdysvallat on puolestaan sanoutunut irti Saddamin hirttäjäisistä syntyneistä sekaannuksista. Armeijan tiedottajan mukaan Irakin hallitus toimi hirttotuomion täytäntöönpanossa täysin itsenäisesti.

Kaksi Saddamin avustajaa teloitetaan huomenna

Kaksi Irakin syrjäytetyn diktaattorinSaddam Husseinin avustajaa teloitetaan huomenna, kertoi pääministeri Nuri al-Malikin edustaja. Saddam itse hirtettiin lauantaina.

Avustajat ovat Saddamin velipuoli ja Irakin tiedustelupalvelun entinen päällikkö Barzan Ibrahim al-Tikriti sekä entinen vallankumoustuomioistuimen tuomari Awad Ahmed al-Bandar.

Saddam ja kummatkin avustajat todettiin syyllisiksi lähes 150 shiiamuslimin teloituksiin Dujailin kylässä 1980-luvulla.

Pääministeri al-Maliki haluaa selvittää kuka kuvasi kännykkäkamerallaan Saddamin teloituksen ja vuoti sen sitten julkisuuteen. Pääministeri haluaa rangaista kyseistä virkamiestä.

Teloitusta seuranneen syyttäjän mukaan vain kahdella henkilöllä oli mukanaan kännykkä. He ovat korkeita virkamiehiä, mutta syyttäjä ei halunnut kertoa heidän nimiään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.