Mainos

Saddamin poikien kuoleman juhlinta surmasi kymmeniä

Saddam Hussein poikien kuoleman juhlinnassa on kuollut irakilaislähteiden mukaan kymmeniä ihmisiä varomattoman aseenkäsittelyn seurauksena. USA:n armeija on myös tehostanut iskujaan irakailaista vastarintaliikettä vastaan.

Saddam Husseinin poikien Udayn ja Qusayn kuolemasta ilahtuneiden irakilaisten juhlat Bagdadin kaduilla ovat vaatineet 31 kuolonuhria, bagdadilainen sanomalehti kertoi tänään.

Tuhannet irakilaiset juhlivat uutista Saddamin poikien kuolemasta ampumalla ilmaan. Harhautuneet luodit haavoittivat yli seitsemääkymmentä, joista neljänkymmenen tila on vakava, Al-Moatamar-lehti kertoi. Kaksi surmansa saaneista on lapsia.

Yhdysvaltain johtama siviilihallinto on kieltänyt irakilaisen tavan juhlistaa merkkipäiviä ampumalla ilmaan, mutta virkamiehet myöntävät, että perinnettä ei kitketä helposti.

USA pidätti Saddamin vartijoita

Irakissa toimivat amerikkalaisjoukot kertoivat pidättäneensä, ampuneensa tai haavoittaneensa yli 60 vastarintaa tekevää taistelijaa viimeisen vuorokauden aikana.

Yhdysvaltain 4. jalkaväkidivisioonan komentaja kertoi videoidussa haastattelussa myöhään eilen Washingtonin aikaa, että joukot ovat saaneet kiinni myös useita Saddam Husseinin henkivartijoita. Ratsiassa pidätettiin 13 henkilöä, joista 5-10 epäillään toimineen Saddamin henkivartijoina.

Pidätys tehtiin Irakin syrjäytetyn hallitsijan kotikaupunkina tunnetussa Tikritissä. -Saimme heidät kiinni tänä aamuna ja kuulustelemme heitä paraikaa saadaksemme tiedustelutietoja, joukko-osaston komentaja kenraalimajuri Ray Odierno kertoi.

Saatujen vihjeiden perusteella löydettiin lisäksi muun muassa maanalainen asekätkö Samarran läheltä. Kätköstä löytyi ainakin kymmenen rynnäkkökivääriä, 34 sinkoa, 45 000 dynamiittipötköä ja 28 konepistoolia. -Uskon, että kiristämme nyt silmukkaa ja saamme yhä enemmän tietoja Saddamin olinpaikasta, Odierno totesi.
Amerikkalaisjoukot kertoivat saaneensa Saddamin poikien kuoltua selvästi enemmän vihjeitä vastarintaa tekevistä taistelijoista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.