Mainos

Saddamin öljylahjoitukset tutkittavana Irakissa

Irakilaisen lehden käsiinsä saamien asiakirjojen mukaan Saddam Hussein lahjoi kymmeniä ulkomaisia tahoja. Öljylahjuksia vastaanottivat myös useat länsimaiset henkilöt.

Länsimaisia poliitikkoja ja järjestöjä epäillään lahjusten ottamisesta Irakin entiseltä johtajalta Saddam Husseinilta. Lähes viidenkymmenen henkilön, yhtiön ja järjestön uskotaan saaneen öljyä maksuksi palveluksistaan. Listassa on vaikutusvaltaisia henkilöitä ainakin Itävallasta, Ranskasta ja Italiasta.

Riippumattoman irakilaisen sanomalehti al-Madan julkaisemien öljyministeriön asiakirjojen mukaan öljyä käytettiin maksuvälineenä kaikkiaan 46 tapauksessa. Listassa on vaikutusvaltaisia tahoja myös esimerkiksi arabimaista,Turkista sekä Kiinasta.

Irakin hallintoneuvosto on kehottanut oikeusministeriötä aloittamaan tutkimukset syytöksistä. Johtava hallintoneuvoston jäsen Naseer a-Chaderji tuomitsi eilen jyrkästi mahdolliset väärinkäytökset.

-Öljy kuuluu Irakin kansalle. Keskitymme niihin, jotka käyttivät väärin asemaansa, ottivat lahjuksia Saddamilta vastapalvelukseksi propagandalta, hän sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.