Mainos

Saddamin oikeudenkäynti muuttui farssiksi

Saddam ja al-Tikriti loukkasivat tuomaria ja syyttäjää sekä vaativat oikeudenkäynnin keskeyttämistä, koska heidät oli tuotu oikeuden eteen väkisin.

Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin oikeudenkäynti sai farssin piirteitä, kun Saddam ja hänen velipuolensa, entinen Irakin tiedustelupalvelun johtaja Barzan al-Tikriti toistuvasti keskeyttivät oikeuden istunnon tänään.

Saddam ja al-Tikriti loukkasivat tuomaria ja syyttäjää sekä vaativat oikeudenkäynnin keskeyttämistä, koska heidät oli tuotu oikeuden eteen väkisin.

- Tämä ei ole oikeuden istunto, tämä on pelleilyä. Minut pakotettiin tähän oikeussaliin. Käyttäkää hyväksi oikeuttanne tuomita minut poissaolevana, Saddam uhosi oikeuden puheenjohtajalle Rauf Rasheed Abdel Rahmanille.

Barzan puolestaan karjui tuomarille tämän kuuluvan siviilioikeuden sijasta sotilastuomioistuimeen. Lopulta Barzan päätyin istumaan keskelle oikeussalia selkä tuomariin päin.

Myös kaksi oikeuteen todistajaksi pyydettyä Saddamin entistä avustajaa kieltäytyi todistamasta. Ahmed Khudajirin ja Hassan al-Obeidin mukaan heidät oli pakotettu oikeussaliin.

Saddamin oikeudenkäynnin edellinenkin istunto tammikuun lopussa päättyi kaaokseen, kun Saddam puolustusasianajajineen poistui oikeudesta protestina tuomarin päätökselle poistaa Barzan salista, koska tämän katsottiin loukanneen oikeutta.

Helmikuun alussa oikeudenkäyntiä siirrettiin, kun kaikki syytetyt jäivät pois oikeusistunnosta. Saddamin puolustusasianajaja vaati tuolloin kahden syyttäjän eroa heidän puolueellisuutensa takia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 13.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.