Mainos

Saddamin kohtalo hämärän peitossa

Irakin presidentin Saddam Husseinin kohtalo on yhä epäselvä. Erilaiset huhut kertovat, että Saddam olisi elossa, kuollut, loukkaantunut, paennut Syyriaan tai Venäjän Irakin suurlähetystöön.

Venäjä on kieltänyt, että Saddam piileskelisi Venäjän suurlähetystön rakennuksessa Bagdadissa. Myös Yhdysvaltain puolustusministeri Ronald Rumsfeld on kiistänyt televisiossa tiedot hänen paostaan Syyriaan.

Irakin oppositiojohtaja Ahmad Chalabi kertoi eilen uutiskanava CNN:lle, että Saddam saattaa piileskellä poikiensa kanssa Bagdadin koillisosassa.

- Meillä ei ole mitään todisteita siitä, että heidät olisi tapettu siinä hyökkäyksessä, Chalabi sanoi viitaten Yhdysvaltain johtaman liittouman maanantaiseen iskuun. Kolmikon uskottiin tavanneen pommitetussa rakennuksessa.

Amerikkalaisviranomaisten mukaan menee todennäköisesti jonkun aikaa, ennen kuin Saddamin kohtalo selviää. Jos hän on elossa, hän tulee jossain vaiheessa julkisuuteen. Lännen tiedustelupalvelu olettaa myös kuulevansa mahdollisesti keskustelun, jossa Saddamin lähipiiri puhuu hänestä joko elävänä tai kuolleena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.