Mainos

Saddam syytti asetarkastajia vakoilusta

Irakin presidentti Saddam Hussein syytti tänään YK:n asetarkastajia vakoilusta. Saddam sanoi televisiossa pitämässään puheessa myös, että Yhdysvallat havittelee koko Persianlahden alueen valtaamista. Saddam vakuutti Irakin olevan valmis Yhdysvaltain mahdollisen hyökkäyksen varalta ja sanoi, että Irakin selviäisi voittajana yhteenotosta amerikkalaisten kanssa.

YK.n asetarkastajien toiminnan Irakissa Saddam tuomitsi "pelkäksi tiedustelutoiminnaksi". -Sen sijaan että etsisivät niin sanottuja joukkotuhoaseita ja paljastaisivat näin valehtelijoiden valheet -- tarkastusryhmät innostuivat keräämään listoja irakilaisista tiedemiehistä, kyselevät työntekijöiltä kysymyksiä, jotka eivät ole sitä miltä näyttävät, ja keräävät tietoja armeijan leireistä ja legitiimistä sotilaallisesta tuotannosta, Saddam sanoi Irakin armeijan vuosipäivänä pitämässään puheessa. -Tämä, tai suurin osa siitä, on pelkkää tiedustelutoimintaa, Saddam sanoi.

Tämä oli ensi kerta, kun Saddam on arvostellut asetarkastajia. Nämä aloittivat 27. marraskuuta tutkimukset, joiden tavoitteena on selvittää, onko Irakilla vielä kemiallisia tai biologisia aseita tai ydinaseita. Irak on ilmoittanut, ettei sillä ole joukkotuhoaseita. Yhdysvaltain uhkausta riisua Irak aseista Saddam vertasi "käärmeiden sihinään ja koirien haukuntaan".

Irak on Saddamin mukaan valmistautunut kaikkiin mahdollisiin hyökkäyksiin. -Tietäkää, että te olette voittoisia nyt ja olette voittoisia myös silloin, kun lopullinen yhteenotto käydään, huolimatta vihollisen vouhotuksesta ja hysteriasta, Saddam sanoi. Irakia vastaan kohdistuvalla uhkailulla Yhdysvallat yrittää Saddamin mielestä kääntää huomion pois omista ulko- ja sisäpoliittisista epäonnistumisistaan sekä Israelin miehityksestä palestiinalaisalueilla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 06.01.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.