Mainos

Saddam puhui sotavankien oikeuksista Irakin tv:ssä

Irakin television mukaan Saddam Hussein kehottaa Yhdysvaltoja ja Britanniaa kunnioittamaan sotavankien oikeuksia.

Irakin johtaja Saddam Hussein on ilmoittanut, että Irak kunnioittaa sotavankien oikeuksia kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Lausunto luettiin aamulla Irakin televisiossa. Irakin televisio ei näyttänyt ilmeisesti kuvaa Saddamista, eikä pystynyt näin osoittamaan, onko hän hengissä, haavoittunut tai kuollut.

Irakin armeija ei ole saanut vangikseen amerikkalaisia tai brittisotilaita. Sen sijaan Yhdysvallat ja Britannia ovat ilmoittaneet, että sadat irakilaissotilaat ovat antautuneet.

Saddamin kohtalosta ei ole edelleenkään tietoa. USA:n puolustusministeri Donald Rumsfeld sanoi yöllä CNN-tv-kanavalla, että Yhdysvallat ei ole varma, onko Saddam yhä kykenevä komentamaan armeijaansa. USA pitää yhä mahdollisena, että Saddam on kuollut tai loukkaantunut toissaöisessä ensi-iskussa.

Rumsfeldin mukaan on selvää, että Irakin johto ja armeija ovat järkkyneet yön rajun hyökkäysaallon alla. Amerikkalais- ja brittijoukot kertovat lentäneensä eilisen aikana Irakiin tuhat taistelulentoa ja laukaisseensa tuhat risteilyohjusta.

Liittouma aloitti eilen illalla virallisesti täysitehoisen ilmahyökkäyksen, jonka tarkoituksena on murtaa Irakin vastarinta muutamassa päivässä. Liittouma on toistuvasti korostanut tiedotuksessaan, että iskut on suunniteltu huolellisesti sotilaskohteisiin niin että siviilivahingot pysyisivät minimaalisina.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.