Mainos

Saddam ei hae selkkausta USA:n kanssa

Irakin presidentti Saddam Hussein sanoi tänään, ettei Irak pyri selkkaukseen Yhdysvaltain kanssa, vaan haluaa nykykriisiin rauhanomaisen ratkaisun.

- Irak ei hae selkkausta Yhdysvaltain hallituksen kanssa ja jos on mahdollista päästä neuvotteluteitse ratkaisuun, jossa YK:n turvallisuusneuvosto täyttää Irakille antamansa lupaukset, olemme tyytyväisiä, Saddam sanoi hallituksen istunnossa. Uutisen välitti Irakin virallinen uutistoimisto INA.

Aziz tarjosi ratkaisua

Irakin varapääministeri Tareq Aziz puolestaan sanoi tänään julkaistussa haastattelussa, että Irak voisi sallia amerikkalaisten asetarkastajien paluun Irakiin ja YK:n asetarkastusten jatkuvan, jos turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata saisivat yhtä suuren edustuksen tarkastuskomissiossa.
-Pyydämme turvallisuusneuvostoa muodostamaan komission, jonka puolueettomuutta ei tarvitse epäillä. Jos tämä hyväksytään, meillä ei ole mitään sitä vastaan, että karkotetut amerikkalaiset tarkastajat palaavat, Aziz sanoi Le Figaro -lehden haastattelussa. Pysyviä jäsenmaita ovat Yhdysvallat, Ranska, Venäjä, Britannia ja Kiina.

Aziz arvosteli myös Yhdysvaltain omaksumaa roolia maailman tapahtumissa.
-Yhdysvallat tuomitsee, määrää ja rankaisee omien etujensa mukaan, hän sanoi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.