Mainos

Sadat vierailivat kunnostetussa Porvoon tuomiokirkossa

Sadat ihmiset ovat käyneet tänään tutustumassa kunnostettuun Porvoon tuomiokirkkoon. Kirkko avasi heinäkuun arkipäiviksi ovensa yleisölle ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun kirkko vaurioitui tulipalossa toissa vuoden keväänä.

Vahtimestarien mukaan kirkossa kävi sen neljän aukiolotunnin aikana ainakin 500-600 ihmistä. Heistä suurin osa oli porvoolaisia tai lähipaikkakunnilta kotoisin olevia.

Varsinaista yleisöryntäystä kirkossa ei kuitenkaan nähty, sillä normaalisti heinäkuisena päivänä kirkossa on saattanut käydä yli tuhat ihmistä.

Kirkko on heinäkuussa arkisin auki kello 10-14, ja elokuussa se suljetaan jälleen korjaustöiden jatkumisen vuoksi. Sisätilojen remontti on saatu valmiiksi, mutta esimerkiksi katon kunnostus on vielä kesken.

Kirkon viralliset käyttöönottojuhlat pidetään 30. marraskuuta, mitä ennen kirkossa ei vietetä jumalanpalveluksia tai muita kirkollisia tilaisuuksia. Heinäkuun aukiolo on rajoitettu vain arkipäiviin, koska viikonloppuisin seurakunnan työvoima tarvitaan kirkollisissa toimituksissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.