Mainos

Sadat uimarit joutuneet meduusojen pyyntilonkeroiden satuttamaksi Espanjassa

Pienten meduusojen muodostama valtava parvi on pistänyt satoja uimareita Välimeren rannoilla viime päivien aikana, kertovat Espanjan viranomaiset.

Costa Blancalla sijaitsevan Elchen kaupungin virkamiehen mukaan jopa 700 ihmistä on kärsinyt meduusojen aiheuttamista pistoista sunnuntaista lähtien kolmella läheisellä rannalla. Yleensä rannoilla pistoista kärsiviä on vain kourallinen päivässä.

Costa Brancalla on pystytetty punaisia varoituslippuja neljälle rannalle, ja uiminen on ollut kiellettyä Elchen alueella meduusojen ajauduttua lähelle rantaa.

Myös San Sebastianissa Espanjan pohjoisrannikolla kalastajat keräsivät eilen yhdessä päivässä noin 300 portugalinsotalaiva (Physalia physalis) -polttiaiseläintä.

Portugalinsotalaiva ei ole tarkkaan ottaen meduusa, vaikka se muistuttaakin sellaista. Punertava portugalinsotalaiva on useista erikoistuneista polyypeista koostuva yhdyskunta, jolla on perässään 22 metriä pitkät pistävät lonkerot. Sen pistos on erittäin kivulias ja se aiheuttaa palovammoja ja turvotusta ihoon.

Espanjalaisten meribiologien mukaan keskimäärin tänä kesänä on nähty kuitenkin vähemmän meduusoja kuin yleensä.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.